deri atölye

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?

Gerçek deriyi sahte deriden nasıl ayırt edeceğimize girmeden önce, karşılaşabileceğiniz farklı deri türlerinin (hem gerçek hem de sahte) her biri hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için birkaç satırda özetleyelim.

Üst düzey deri (Top grain) veya sırçalı deri (Full grain) olabilen gerçek deri, otantik bir parça arıyorsanız tam aradığınız şeydir. Derinin neden yapıldığını merak edenler için gerçek deri, hayvan derisinden yapılır. En yaygın olarak inek derisi kullanılır, ancak gerçek deri manda, geyik, timsah ve devekuşu dahil herhangi bir hayvan derisinden yapılabilir.



GERÇEK DERİ
Hakiki deri nedir? Hakiki deri terimi yanıltıcı olabilir. Hakiki deri ve gerçek deri aynı şeymiş gibi görünse de aslında değildir. Hakiki deri olarak etiketlenen ürünler genellikle en düşük deri sınıfıdır. Yapıştırılmış deride olduğu gibi genellikle deri artıkları kullanılarak yapılırlar ve yalnızca küçük bir yüzdede gerçek deri içerebilirler.

SUNİ DERİ
Suni deri sahte deridir. Derinin görünümünü ve hissini taklit edecek şekilde tasarlanmış sentetik malzemeler kullanılarak yapılmıştır.

Ancak birçok suni deri üreticisi, ürünlerini etiketlemek için bazı yanıltıcı terimler kullanıyor. Ürünün sahte veya suni deri olduğunu açıkça belirtmek yerine bu diğer terimlerin bazılarının kullanıldığını görebilirsiniz.

Vegan derisi
PU Deri
Pleather
Leatherette
Sentetik Deri
Piñatex Deri

BİR ÜRÜNÜN GERÇEK DERİ OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
Belirli bir ürünün gerçekten gerçek deriden yapılıp yapılmadığını belirlemenize yardımcı olması için aşağıda özetlenen adımları kullanın.


GÖRÜNÜMÜ İNCELEYİN
Farkı anlamanın ve bir şeyin gerçek mi yoksa sahte mi olduğuna karar vermenin bir başka yolu da görünüşünü kontrol etmektir. Örneğin deri bir kalem kutusuna yakından bakarsanız, genellikle sahte deriyi veya makine yapımı bir parçayı fark edebilirsiniz. Gerçek damarlı derinin doğal kusurları, pürüzlü kenarları ve benzersiz bir dokusu vardır. Öte yandan sahte deri genellikle daha tutarlı bir desene, mükemmel kenarlara ve daha düzgün bir dokuya sahiptir.

Suni Deri Çanta


DOKUYU HİSSEDİN
Malzemeyi hissetmek aynı zamanda gerçek deriye mi yoksa sentetik malzemelerden yapılmış bir şeye mi baktığınızın iyi bir göstergesi olabilir. Gerçek deri kaba bir his verecektir. Elinizle bastırdığınızda, tıpkı kendi cildiniz gibi kırışmalı ve hareket etmelidir. Sahte deri farklı bir dokuya sahip olacak ve üzerine bastığınızda esnemeyecek veya kırışıklık testini geçmeyecektir.

KOKUYA DİKKAT EDİN
Gerçek derinin belirgin bir aroması vardır, bu nedenle farkı anlamaya çalışırken koku testi yapmak da faydalı olabilir. Derinin gerçek olup olmadığını belirlemek için kokuya dikkat edin. Gerçek deri hayvan derisinden yapıldığı için çok doğal kokan, fark edilir bir aromaya sahip olmalıdır. Sahte deri oldukça farklı kokar; kimyasallar gibi kokusuz veya plastik gibi.

KONTROL EDEBİLECEĞİNİZ DİĞER ŞEYLER
Aşağıda gerçek ve suni deri arasındaki farkı anlamak için kontrol edebileceğiniz birkaç şey daha bulunmaktadır:

Fiyat: Fiyat etiketi aynı zamanda bir ürünün gerçek deriden yapılıp yapılmadığını değerlendirmenize de yardımcı olabilir. Gerçek deri, üstün kalitesi ve onu üretmek için gereken işçilik düzeyi nedeniyle daha pahalıdır.

Su testi: Su testi yapmak da yardımcı olabilir. Gerçek deri (suya dayanıklı olmayan) birkaç damla suyu emecektir. Öte yandan sahte deri onu itecektir.

Derinin arkasını kontrol edin: Mümkünse derinin arkasına bakın. Eğer suni deri ise arkası kağıt veya kumaş gibi görünebilir. Otantik derinin arka tarafının rengi genellikle bitmiş taraftan biraz farklı olacaktır. Aynı zamanda pürüzsüz veya pürüzlü olabilir, ancak kağıda veya tamamen farklı türde bir malzemeye benzemeyecektir.

SONUÇ: GERÇEK DERİ VS SAHTE DERİ
Yukarıda paylaşılan adımları okuduktan sonra artık gerçek deri ile suni deri arasındaki farkı anlayabildiğinizi düşünüyor musunuz? Derinin tanımlanması ve gerçek olup olmadığının belirlenmesi kesinlikle mümkündür. Pratik yapmak ve becerilerinizi geliştirmek için kendinize biraz zaman tanıyın; kısa sürede gerçek ve sahte deriyi ayırt etme konusunda profesyonel olacaksınız.

SIKÇA SORULAN SORULAR:

HAKİKİ VE GERÇEK DERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Gerçek deri, sırçalı deri veya üst sırçalı deri gibi hayvan derisinden yapılmış %100 otantik deridir. Hakiki deri, genellikle yalnızca küçük bir yüzdede otantik deri içeren daha düşük bir sınıftır.

DERİ KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?
Tam damarlı ve üst damarlı deri, en yüksek deri kalitesi olarak kabul edilir. Yukarıda açıklandığı gibi derinin görünümünü, dokusunu ve kokusunu inceleyerek bu deri sınıflarını tanımlayabilirsiniz.


SAHTE DERİ NEDİR?
Suni deri ürünler hayvan derileri kullanılarak yapılmaz. Genellikle farklı plastik türleri de dahil olmak üzere insan yapımı bir malzeme kullanılarak yapılırlar.

GERÇEK DERİYİ KAZIYABİLİR MİSİNİZ?
Evet, gerçek deriyi çizebilirsiniz. Ancak çoğu durumda yapıştırma deri veya suni deri kadar kolay çizilmez.

Üretim Aşamalarımız:


 

Sonraki gönderi

Parça Deriden Kredi Kart Cüzdanı Projesi

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.